Web Analytics

2 nieuwe computers binnen!

Philips P2000C

Afgelopen weekend weer 2 prachtige computers binnengekregen. De Philips P2000C en de Corona computer. De Philips heb ik voor een relatief laag bedrag kunnen kopen, omdat deze een elco (condensator / capacitor) heeft opgeblazen. Dit is natuurlijk voor de retro computer (en andere retro apparaten) kenners een bekend fenomeen. Ik heb ooit al eens bij een platenspeler een elco vervangen en dat ging best goed. Je moet alleen weten waar je die elco’s koopt want voor je het weet betaal je zo 6 euro voor een elco, terwijl je deze ook best kunt krijgen voor een euro ofzo. Of nog lager als je in China gaat kijken.

Ik heb de Philips open gemaakt, de behuizing ging eenvoudig open (schroeven aan de onderkant aan de zijkanten), vervolgens zie je dwarslopende stang, die moet je verwijderen en aan de rechterkant die je de voeding zitten. Deze heb ik eruit gehaald door 2 schroeven los te maken + een 5tal schroeven van het zij-raster.
Je kunt op de foto’s al snel de gelige, opgeblazen elco zitten. Deze heb ik losgesoldeerd en meegenomen naar de Regenboog in Sittard. Ik kreeg er een nieuwe, zwarte voor terug en inderdaad dat kostte een euro ongeveer. Ik heb meteen maar een desoldeer pomp gekocht, dat was iets van 6 euro.

Toen de nieuwe elco erin vast gesoldeerd en het geheel weer in elkaar gezet; Altijd even spannend, maar geeft zoveel voldoening als hij het gewoon weer doet 🙂

Corona Computer

Deze computer heb ik gratis geschonken gekregen. De computer werkt gewoon prima. Ik liet deze booten op een bootdisk van Sierra Kingsquest 1 en dat ging prima. Het is in principe een zeldzame computer, maar heeft op zich geen grote naam. Wellicht gaat die dit nog krijgen, want in de scene krijgt die toch wel veel “likes”.