Bezoek aan het computermuseum

Afgelopen woensdag hebben we een bezoekje gebracht aan het computermuseum in Zwolle. Het was voor ons een hele rit; zo’n 2 uur rijden. Het was op de tweede of derde verdieping van soort van anti-leegstand gebouw. Heel groot, maar zag er wel netjes uit. Bij aankomst kochten we 2 kaartjes wat 12 euro p/s kostte. Bij binnenkomst was er net een groep gearriveerd die uitleg kreeg van een vrijwilliger. Omdat wij net binnenkwamen kregen wij nog even ook nog even wat uitleg en hebben we leuk kennisgemaakt en verteld over onszelf en hij over het museum.

Het begin van de tour begint met oude computers van voor de jaren 80; van mainframes to andere bijzondere machines. Vervolgens kwam je een grote collectie PC games tegen die uitgestald waren van een verzamelaar. Dat was erg mooi. De tour vervolgde in een hele lange rij, of beter route van allerlei computers beginnend van begin jaren tachtig, eindigend tot eind jaren 90 en zelfs actuele spelcomputers.

Aan het einde was er nog een winkeltje waar je allerlei games kon kopen (waar ze waarschijnlijk teveel van in voorraad hebben).

Al met al een leuke ervaring die je als verzamelaar zeker eens moet hebben gedaan. Wat ik minder vond, was dat het erg koud was; het is winter en de verwarming kon het blijkbaar niet goed warm krijgen. Wat ik zelf als verzamelaar ook een beetje frustrerend vond was dat -hoewel er een heel gevarieerd aanbod van computers was- veel computers niet mooi en compleet waren uitgestald. Neem een Commodore 128: niet met passende monitor (1901), ook niet de variatie qua series (DCR etc) en dan een Ocean disk drive (dit was een aftermarket product) eraan, terwijl je toch zeker een 1571 zou verwachten. Om maar 1 klein voorbeeld te noemen. Ook de informatie per computer was heel erg summier. Maar goed, als kenner zijnde was dat niet zo heel erg, want het is immers leuk om dat zelf te gaan ontdekken. Geen spijt van in ieder geval!

Hieronder vind je een impressie van de dag.

The last comment needs to be approved.
1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] je meer foto’s zien of heb je zelf oude computers die je wilt doneren? Dan kijk eens op deze […]

Comments are closed.