Computer Museum – Computer History Museum in Californie (Silicon Valley)

We hebben speciaal een bezoek gebracht aan Silicon Valley. Een van de highlights is natuurlijk het Computer History Museum. De toegang was 17 dollar en je kon ook nog een special geek pakket nemen waarbij je nog een t-shirt kreeg. Ach ja je leeft maar een keer, dus dat t-shirt heb ik genomen natuurlijk.

Om te beginnen kreeg je een film te zien, met natuurlijk alle grootheden die even wat in de camera zeiden en toen kon de tour beginnen. Ze zijn natuurlijk wel heel volledig om te beginnen met rekenkundige machines die al 2000 jaar oud zijn en de geschiedenis ervan, maar al snel kwamen we bij de mini computers, mainframes, vervolgens personal en homecomputers, robots, communicatie en game consoles.

Je kunt wel zeggen dat het er heel erg “af” uitzag. Tot in de puntjes allemaal uitgewerkt. Je kreeg natuurlijk wel het gevoel dat ze het beste van het beste lieten zien en dat ze hoogstwaarschijnlijk de rest van spullen die ze ook hebben in een magazijn ergens hebben liggen. Als verzamelaar zie je en weet je dat er veel meer variaties van bijvoorbeeld Commodore PET zijn, maar ze laten dan de belangrijkste of mooiste ervan zien.

Het computer museum in Zwolle is ten opzichte van dit museum slechts een magazijn, maar heeft bijvoorbeeld op spelcomputer gebied wel veel meer tentoongesteld (petje af voor de pc games verzameling), maar dat voelt niet “af”.

Het is zeker de moeite waard om als verzamelaar naar dit museum te gaan. Ik zou zeggen, neem een kijkje naar de foto’s die ik heb gemaakt.

Retrocomputerverzamelaar.nl is onderdeel van TASK4 Studios