Het intel museum in Silicon Valley

Bij het bezoek aan Silicon Valley zijn we ook nog langs het museum van intel gegaan. Nu is dit museum eigenlijk gewoon bij een/het hoofdkantoor van intel zelf. Wanneer je bij de receptie naar binnen gaat kun je links door een deur en dan kom je terecht in een winkeltje waar ze allerlei intel “swag” verkopen zoals t-shirts, mokken etc. Ik had niet de indruk dat ze dingen verkochten waarvan ik dacht: dat zal in de toekomst veel waard worden voor verzamelaars, dus ik heb deze winkel maar een beetje links laten liggen.

Als je doorliep, dan kwam je terecht in het museum. Het was een vrij compact museum, maar het was wel heel netjes gemaakt met allerlei vitrines van processoren, wafers, maar ook veel tekst en uitleg (ook foto’s) van de uitgestalde producten. Ik moet zeggen dat het zeker de moeite waard was. Het is eigenlijk best wel vreemd dat je eigenlijk (bijna) alle processoren hebt gehad in een of andere computer. We maken de hele computer / processor revolutie gewoon mee op dit moment, dat is toch wel bijzonder.

Het was ook leuk om te zien tourgidsen aan kinderen uitleggen hoe processors werken en hoe ze binair kunnen tellen. Het is verbazingwekkend hoe snel kinderen dat principe doorhebben. In minder dan een minuut ging dat al vlekkeloos. Dat geeft hoop voor de toekomst, die man hoorde ik nog zeggen; als jullie straks ook binair letters kunnen lezen dan bied ik bij deze jullie al een baan aan bij intel. 🙂

Als je in Silicon Valley bent, dit is ook een leuke om naartoe te gaan. Voor het geld hoef je het niet te laten, de toegang is gratis.