Nieuwsupdate week 23

Normaal ben je gewend van mij dat ik complete artikelen schrijf, maar soms gebeuren er ook een hoop kleine dingen die de moeite waard zijn. Daarom gooi ik ze hieronder onder elkaar. Dan zie je wat er zo in een week allemaal gebeurt en langs komt.

Foto’s gemaakt van Amiga 500

Kim, mijn vrouw heeft onlangs artwork gedaan voor een spel dat uit gaat komen voor de Amiga 500 (of compatible). Het is een remake van het spel H.E.R.O. Dat spel was echt een van mijn favorieten en het begint er al heel leuk uit te zien. Zij wilde graag ook een paar foto’s hebben van een Amiga, zodat ze die kon gebruiken als mock-up (=design voorbeeld waar je het spel op het scherm kan Photoshoppen). En ik kan die foto’s natuurlijk ook altijd gebruiken, dus we hebben deze gemaakt. Zie de header en dia voorstelling aan de rechterkant van deze pagina.

Computer schenkingen

Ik werd door een vriendelijke mevrouw benaderd die ging verhuizen en had op zolder nog diverse oudere pc’s staan. Ze waren eigenlijk bestemd voor het stort, maar kwam per toeval mijn site tegen over floppy’s omdat ze zocht op wat je kon doen met floppy’s (maar dan in het kader van knutselen). Hieronder zie je de computers:

Equa big tower

Deze computer had geen IDE en floppy kabels meer. De harddisk lag er los in, dus ik heb deze weer vastgemaakt, een paar flatcables erin gedaan en heb er zelf nog een 1,2 MB floppy drive aan toegevoegd. Nu werkt deze tower weer prima. Deze gaat een fijne machine zijn om floppy’s in te lezen.

Recom mini tower

Deze was eigenlijk op dezelfde manier aangekomen: niks aangesloten, zelfs niet het moederbord, dus ik heb even alles ingeprikt. De floppy- en harddisk controller vond geen drives. Na lang proberen bleek de harddisk kapot te zijn en het hielp ook om de controller een plaats op te schuiven. Ook een leuk systeem met een Aztec soundkaart en VLB (Vesa Local Bus). VLB begint erg zeldzaam te worden. Ik kan met nog herinneren we eerst begonnen met ISA 8 bit, later ISA 16 bit, daarna kreeg ik een Vesa Local Bus computer (gekocht van klasgenoot op de HTS) en later PCI.

Olivetti M24

Deze computer is echt nog zo’n monochrome computer. Helaas was de harddisk kapot. Ik had de computer open gemaakt om te kijken of alles nog in orde was. Maar de MFM harddisk wilde niet meer. Ik heb er een XT-IDE-CF in gedaan en ja hoor: Larry werkt prima op deze machines 🙂

Tulip Vision Line dt

Deze computer startte wel op, maar de bios batterij was leeg, het punt was dat deze computers een slot hebben voor de behuizing, dus ik moest met schroevendraaiers het slot kraken. Gelukkig is me dat eens eerder gelukt met een ander hangslotje, dus na 10 minuten prutsen had ik de kast open. De knoopcel batterij vervangen (2032) en toen werkte de computer weer prima.

Ik had ook nog een 21 inch Sanpo Alphascan LC erbij gekregen en die werkt ook prima.

Deze Sanpo is al een aantal keren op TV geweest.

Post van Bill Herd

Bill Herd is een held van Commodore. Hij heeft oa. met z’n team de Commodore 128 ontworpen. Dat was mijn eerste computer. Dus toen ik hoorde dat hij boeken ging signeren bij Vintage Computer Federation in Amerika natuurlijk, wilde ik ook zo’n boek hebben. Ik heb hem dat gevraagd net als vele andere verzamelaars, dus hij heeft een aantal van die boeken gesigneerd en naar diverse verzamelaars gestuurd. Dus dat was wel super. Hij schrijft nog steeds interessante dingen op Facebook over Commodore. “What is dead can’t die”, haha

Chuck Peddle met zijn I love my PET shirtJohn Feagans

Retrocomputerverzamelaar.nl is onderdeel van TASK4 Studios