Oplichters op marktplaats en andere ongeregeldheden

Opgelicht marktplaats

Ja, ik moet er ook wel eens aan geloven. Ik geloof dat ik nu voor de tweede keer ben opgelicht via Marktplaats.

De eerste keer zocht ik een voeding voor een Atari Jaguar. Ik had zelf een advertentie geplaatst en die jongen die contact op nam had er eentje zo zei hij. Wat wil je ervoor; het was een bedrag van… geen idee; ik denk 20 euro ofzo. Ik maak het over en heb nooit een Atari Jaguar voeding gezien.

Nu weer

Iemand had een Atari Super Pong te koop. Nu had ik er al eentje. Die had ik destijds gekocht voor 70 euro, zonder doos. En nu stond er op Marktplaats een voor (als beginprijs) 35 euro. Dat klonk netjes, zeker voor een die ook nog de originele doos en handleiding had en hij had ook inmiddels een bod. Dus ik mail hem en vroeg wat hij ervoor wilde en hij zei 40 euro. Je mag hem komen testen, zei hij zelfs. Dus ik zei, je mag het opsturen. Hij stuurde mij een Tikkie en ik maakte het geld over. En toen hoorde ik niks meer. Na 4 dagen ging ik toch eens berichten sturen. Geen reactie. Hmmm even naar het profiel kijken… shit 1 week oud, zucht. Dus ik googlen of er iets typisch was en ja hoor: er wordt veel gefraudeerd met Tikkies. Al helemaal erg is als de Tikkie-link die je krijgt niet begint met tikke.me/[en nog wat]. Maar dat was gelukkig wel het geval, anders had ik misschien helemaal een probleem en wordt er 1000 euro afgeschreven als je pech hebt. Dus ik hoor niks meer. Het profiel van deze gebruiker is verdwenen, maar goed ik heb wel de tikkie gegevens en hopelijk het banknummer. Ik ga de gegevens die ik heb hieronder plaatsen, zodat als mensen erop Googlen, ze dit gaan vinden. Deze fraude moet stoppen!

Aan de oplichter(s): denk maar niet dat -omdat het zo’n relatief laag berdrag is- je er ermee weg kunt blijven komen. Gelukkig wordt deze website goed door Google geïndexeerd, dus je gegevens komen vast wel bij iemand in z’n zoekresultaten en dat is precies wat moet gebeuren.

De gegevens:

Het werd via een Tikkie gedaan. Tikkie heeft zelf een banknummer en dat is: NL13ABNA0506417344, daar gaat het in principe niet om, want uiteraard wordt er veel gefraudeerd via Tikkies, maar het gaat om de rekening waar het bedrag van Tikkie naartoe gaat en dat is:

NL26BUNQ2049621140
B. Van Hoorn / Brad van Hoorn

(als dat zijn voornaam is).

Als je meer info toevallig hebt, of Brad, als je spijt hebt en je wilt het bedrag terug overmaken, neem contact met me op. Dan haal ik je banknr weg en verdwijnt het uit Google.


en nog een case, is dit oplichting? Nou ja oordeel zelf maar:

Ensing Autoverhuur Apeldoorn

Je zou toch verwachten van een autoverhuur bedrijf dat als ze computers van je huren voor een reclame / videoproductie (Een Tulip compact en nog een andere computer) dat ze de factuur van de huur zouden betalen. Dat verwachten ze immers toch ook van hun klanten als die een auto komen huren. Niet is minder waar. Naar vele malen te hebben herinnerd op diverse e-mail adressen met verschillende systemen, krijg ik geen antwoord en geen betaling. Het gaat om een klein bedrag, maar dit vind ik toch niet kunnen. Het maakt me dan ook niet uit of ze hun zaken niet op orde hebben of dat ze gewoon vinden dat ze dat niet hoeven te betalen. Wellicht zal dit dan hun aandacht trekken. Aangezien mijn website erg hoog in de Google rankings komt.

Ensing autoverhuur: zorg dat je je zaakjes op orde hebt! Betaal de factuur, dan haal ik deze feit omschrijving weer weg. Ik zal het nu op oninbaar markeren.


Wellicht moet ik ook een pluim pagina maken voor andere kopers, klanten, want dit soort dingen zijn meer uitzondering, dan regel. Ik wil voor anderen zeker ook de loftrompet schallen. 🙂