Oplichters op marktplaats

Opgelicht

Ja, ik moet er ook wel eens aan geloven. Ik geloof dat ik nu voor de tweede keer ben opgelicht via Marktplaats.

De eerste keer zocht ik een voeding voor een Atari Jaguar. Ik had zelf een advertentie geplaatst en die jongen die contact op nam had er eentje zo zei hij. Wat wil je ervoor; het was een bedrag van… geen idee; ik denk 20 euro ofzo. Ik maak het over en heb nooit een Atari Jaguar voeding gezien.

Nu weer

Iemand had een Atari Super Pong te koop. Nu had ik er al eentje. Die had ik destijds gekocht voor 70 euro, zonder doos. En nu stond er op Marktplaats een voor (als beginprijs) 35 euro. Dat klonk netjes, zeker voor een die ook nog de originele doos en handleiding had en hij had ook inmiddels een bod. Dus ik mail hem en vroeg wat hij ervoor wilde en hij zei 40 euro. Je mag hem komen testen, zei hij zelfs. Dus ik zei, je mag het opsturen. Hij stuurde mij een Tikkie en ik maakte het geld over. En toen hoorde ik niks meer. Na 4 dagen ging ik toch eens berichten sturen. Geen reactie. Hmmm even naar het profiel kijken… shit 1 week oud, zucht. Dus ik googlen of er iets typisch was en ja hoor: er wordt veel gefraudeerd met Tikkies. Al helemaal erg is als de Tikkie-link die je krijgt niet begint met tikke.me/[en nog wat]. Maar dat was gelukkig wel het geval, anders had ik misschien helemaal een probleem en wordt er 1000 euro afgeschreven als je pech hebt. Dus ik hoor niks meer. Het profiel van deze gebruiker is verdwenen, maar goed ik heb wel de tikkie gegevens en hopelijk het banknummer. Ik ga de gegevens die ik heb hieronder plaatsen, zodat als mensen erop Googlen, ze dit gaan vinden. Deze fraude moet stoppen!

Aan de oplichter(s): denk maar niet dat -omdat het zo’n relatief laag berdrag is- je er ermee weg kunt blijven komen. Gelukkig wordt deze website goed door Google geïndexeerd, dus je gegevens komen vast wel bij iemand in z’n zoekresultaten en dat is precies wat moet gebeuren.

De gegevens:

Het werd via een Tikkie gedaan. Tikkie heeft zelf een banknummer en dat is: NL13ABNA0506417344, daar gaat het in principe niet om, want uiteraard wordt er veel gefraudeerd via Tikkies, maar het gaat om de rekening waar het bedrag van Tikkie naartoe gaat en dat is:

NL26BUNQ2049621140
B. Van Hoorn / Brad van Hoorn

(als dat zijn voornaam is).

Als je meer info toevallig hebt, of Brad, als je spijt hebt en je wilt het bedrag terug overmaken, neem contact met me op. Dan haal ik je banknr weg en verdwijnt het uit Google.