Oude Microsoft Windows, IBM Dos en Wordperfect software

Oude business software

Ik werd benaderd door iemand die graag een goede plek zocht voor zijn Compaq Portable en bijbehorende software. Hij wilde er niets voor hebben, enkel de verzendkosten. Wat bleek: het waren 4 verhuisdozen vol met spullen. Geweldig!

Zoals je weet ben ik altijd gek op de verhalen achter de retro computers en software. Hieronder vind je zijn verhaal:

Iets over de spullen:
De Draagbare (13 kilo) was de eerste van Compaq met 10 MB en koste ca 5000 gulden (2200 euro).
Ik heb deze gekocht bij de start van mijn bedrijf 06-Software Centre Europe in 1985: we waren pionier in pc producten en een van de eerste IBM PC software verkopers in Nederland.

Niemand wilde me software leveren, want ik verkocht software onder de dealer prijs (en ik was geen techneut!). Dus werd ik gedwongen uit het buitenland te importeren (grijze import). De enige die wel iets in ons zag was WordPerfect Nederland die pas in Rotterdan begonnen was. Ik werd direct hun dealer. Zij wisten de concurrende tekstverwerker Wordstar uit de Nederlandse markt te verdrijven.

In 1987 kwamen de Amerikaanse software huizen naar Nederland en zij erkenden 06-Software direct als dealer: ik heb onder andere op het podium in Amstelveen gestaan met Bill Gates. Ook was ik een van de eerste Lotus distributeurs.

We hebben jarenlang de top 3 positie in NL gehad als beste software verkoper. Later hebben we computers, printers en aanverwante producten aan ons assortiment toegevoegd. Ook daarin behoorden we al snel tot de top 10 verkopers in NL. Het bedrijf heb ik in 1997 verkocht en ben er nog tot 2007 werkzaam geweest.

Succes met je verzameling.

Later heeft hij me nog dBase (van Ashton Tate) en Ventura Publisher (Xerox) gestuurd. In overleg benoem ik zijn naam niet op deze blog ivm zoekmachines, wat ik volkomen begrijp. 

In ieder geval hartelijk dank voor deze prachtige verzameling en natuurlijk de Compaq Portable! Ik heb de software toegevoegd aan mijn eigen collectie en begint een volwaardige retro business software collectie te worden met een aantal mooie, ongeopende software pakketten.

Wordperfect

Ik heb intussen veel Wordperfect pakketten varierend van WP 4.1 tot 6.0 voor zowel MS-Dos als Windows, maar zelfs ook voor Apple en Atari. Op Facebook kreeg ik er grappige commentaren op.

Ik ben natuurlijk nog altijd op zoek naar de bekende heilige gralen op software gebied, zoals Microsoft Windows 1.0 (origineel), Photoshop 1 t/m 3 en dBase 1.

Bekijk mijn complete lijst van retro software hier.

Retrocomputerverzamelaar.nl is onderdeel van TASK4 Studios