Mijn computers in een reclamespot van Ziggo

Vintage computers huren voor reclamespot

En weer zijn er weer computers van mijn collectie op pad geweest naar een videoshoot voor een reclamefilm. Mensen die mijn site al vaker hebben bezocht weten dat ik vaker computers verhuur voor tv, film en reclame. Zie mijn vorige berichten:

Ziggo

Dit keer waren de computers bedoeld voor een reclamespot voor Ziggo. In de reclame zou het gaan over een van de twee vrienden die zich bedacht of nieuwe technologie zinvol was. Hij bedacht zich hoe het vroeger eraan toe ging als hij de spot dreef met nieuwe ontwikkelingen: De eerste draadloze telefoon, de computer met e-mail op het werk, de videotheek versus streaming video en tot slot de computer thuis met internet en zoekmachines.

Ik kreeg een moodboard toegestuurd met foto’s die ze als inspiratie wilden gebruiken, daarop zag ik al computers die ik zelf ook had. Het grappige was ook de videotheek; ik bedacht me dat ik nog een 20-tal video 2000 videobanden heb liggen, dus die heb ik ook erbij gedaan.

De computers

Deze computers zijn het geworden:

  • een IBM PS/2 computer voor het kantoor
  • Een miditower (niet in beeld) met een IIyama monitor (wel in beeld) voor de thuis opname

Verder heb ik ook nog een aantal computer magazines meegegeven (zie je in het shot waar een vriend eentje zit te bekijken) en wat floppy’s en diskette bakjes, deze zie je in het kantoorshot. Erg grappig om te zien.

De foto’s

Ook hier krijg ik traditiegetrouw foto’s van de videoshoot, blijft altijd geweldig om te zien:

Het eindresultaat van de reclamefilm

Hij is live en ziet er ook fantastisch uit, kan er echt van genieten 🙂

(Op bovenstaande foto’s berust auteursrecht. Er is expliciet toestemming verleend door het productieteam dat Retrocomputerverzamelaar.nl deze foto’s mag gebruiken)

Retrocomputerverzamelaar.nl is onderdeel van TASK4 Studios