Retro computer verhuur

Computers in films en TV-series

Met enige regelmaat krijgen we de vraag of computers verhuurd kunnen worden voor een of meerdere scenes in films of TV series die opgenomen worden in Nederland of België. In begin waren we daar een beetje huiverig voor omdat we te maken hebben met machines die in museums en verzamelaarscollecties thuishoren.

Nu zijn props (rekwisieten) voor films in Hollywood big business en elke grote studio zoals Warner Brothers en Sony hebben complete warenhuizen en magazijnen vol met props, waaronder ook hele afdelingen met technische apparatuur. Afgelopen jaar zijn hebben we een bezoek mogen brengen aan deze studio’s en propswarenhuizen.

Om computers te huren van onze collectie(s) hebben we een totaalpakket samengesteld, waarmee we kunnen garanderen dat het voor het videoproductiehuis geen rompslomp is en voor ons als verhuurder geen (in ieder geval minder) risico’s vastkleven aan de verhuur. Dit totaalpakket bestaat uit:

  • De betreffende computer(s), vanaf 100 euro excl. BTW per week
  • Basis accessoires zoals toetsenbord, muis, stroomkabels, monitor kabels)

Voorbeelden van computers

Commodore 6475 euro per weekinclusief monitor of tv
BBC Micro75 euro per weekinclusief tv
jaren 90 pc kloon (zie Ziggo en Proximus)100 euro per weekinclusief monitor en toetsenbord + evt muis
Amstrad/Schneider tekst verwerk computer100 euro per weekinclusief monitor en toetsenbord
Tulip computer100 euro per weekinclusief monitor en toetsenbord
IBM xt (zie Baantjer)150 euro per weekinclusief monitor en toetsenbord
Commodore PET250 euro per weekinclusief monitor en toetsenbord

Mogelijkheden zijn ook optioneel tegen meerkosten:

  • Extra accessoires (boekjes, softwarepakketten, diskette bakken, floppy’s, printers etc) om het zo realistisch mogelijk te maken, prijzen afhankelijk van wensen
  • optioneel: Een begeleider / IT specialist die de spullen kan aansluiten en erbij blijft ter ondersteuning (zodat ook zinnige informatie op het scherm staat), vanaf 75 euro excl. BTW per uur (met reistijd en evt verblijfskosten en voorbereidingstijd)
  • Een computer daadwerkelijk laten werken, standaard gaan we er even vanuit dat ze niet worden aangezet en in “post” beelden erin worden geprojecteerd. Er zijn wel mogelijkheden om programma’s op de computers te zetten. Of soms nog beter: video tonen op (bijv. VGA schermen of beeldbuis/crt tv’s) met aangeleverde beelden via een moderne computer die je niet in beeld ziet (zie proximus reclame; er wordt Youtube getoond)).

Maar ook voor andere evenementen

  • beurzen (uitstallen van oude computers vs nieuwe technologie)
  • demonstraties op locatie
  • filmopnames, tv-series, videoclip opnames, reclamespotjes.
  • fotografie settings voor bijvoorbeeld magazines, kalenders, artikelen, websites en blogs
  • scholen die computer geschiedenis geven, er zijn ook media dragers beschikbaar zoals 8 en 5,25 inch floppy’s, diskettes, zipdisks etc.

Belangrijk

Als je interesse hebt in het huren van computers of randapparatuur van deze collectie, vergeet dan niet dat het geen gewone props (rekwisieten) zijn, maar computers die echt uit een retro computer verzameling komen. Dit zijn dus geen verbruiksartikelen, maar objecten van museum kwaliteit. Zo moeten ze dan ook vervoerd en behandeld worden.

Onze referenties

Met veel plezier hebben we computers mogen verhuren / leveren voor een reclamespot voor Ziggo, een reclamefilm voor Proximus, de TV series Baantjer 2019, Groeten uit 19xx, Philips Vintage weekend evenementen en nog meer waar we geen mooie foto’s van hebben 🙂

Het aanbod

Hieronder zie je de meest gebruikelijke computers: IBM XT machines en Tulip, maar kijk gerust in onze lijst en informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Commodore 64

Tulip compact 2 met monochrome monitor, verkrijgbaar in werkende en niet werkende vorm

IBM 5150 (of 5160) met monochrome monitor, verkrijgbaar in werkende en niet werkende vorm

IBM 5150 (of 5160) met kleuren monitor, verkrijgbaar in werkende en niet werkende vorm

Commodore PET; een design computer / machine

Retrocomputerverzamelaar.nl is onderdeel van TASK4 Studios
Web Analytics