Retrocomputerverzamelaar in de media

De website krijgt exposure

Toen ik een paar jaar geleden was gestart met deze website had ik initieel het idee dit te gebruiken om mijn ervaringen, met name de dingen die ik had ontdekt bij oude computers, te documenteren, zodat wanneer ik hetzelfde probleem nog een keer zou komen, meteen een oplossing zou hebben. Tja en als anderen daar ook iets aan hadden dan is dat toch mooi meegenomen. Zoals je wellicht hebt gelezen ben ik als kind in aanraking gekomen met computers, maar ik ben sinds 2007 begonnen met het verzamelen van computers, vanaf 2012 werd ik echt fanatiek. Nu heb ik al een aardige reeks computers, ik denk zo’n 160 stuks en daarbij ook een leuke reeks berichten op deze website.

Het gevolg hiervan is dat ik op verschillende manieren wordt benaderd om een interview te doen voor verschillende media. Nu vind ik mezelf niet echt camera ready, maar vind het niet erg om af en toe een stukje te schrijven (in ruil voor leuke goodies / computers haha). Hieronder vind je een paar leuke exposure momenten:

ComputerIdee

Ik ben een aantal weken geleden kort geïnterviewd door een tekstschrijver van ComputerIdee, zij wilde graag weten wat er achter de passie zit van het verzamelen en waar mensen het beste hun oude computer kwijt konden. Natuurlijk heb ik als verzamelaar het liefste dat de computers terecht komen bij andere verzamelaars (of mezelf), zodat er mensen nog veel plezier kunnen hebben van die computers. Ik voel er weinig voor dat er handelaren zijn die computers verhandelen om er primair geld aan te verdienen. Dat maakt de markt kapot.

Ik hoop dat ze er geen probleem mee hebben, maar ik heb het artikel hier op mijn website geplaatst. Uiteraard is het alleen het artikel waar ik iets in zeg (zie het maar als shareware: wil je meer lezen dan koop het blad maar haha)

Documentaire “The Commodore Story”

Tegenwoordig zijn er veel Kickstarter (crowdfunding) projecten, waarbij er iets gedaan wordt voor de retro computer community. Nog zo een is de documentaire “The Commodore Story” door Stephen Fletcher. Stephen heeft de hele wereld afgereisd om belangrijke mensen in de Commodore scene te interviewen, inclusief de zoon (Leonard) van Jack Tramiel. Bij het maken van deze documentaire kwam hij ook langs bij de HCC Clubdag in Maarssen. Daar waren Kim (mijn vrouw) en ik ook aanwezig. Daar heeft hij ons ook even geïnterviewd en zijn ook opgenomen in de documentaire. Er was bij het interview ook een foto van ons gemaakt en die is zelfs op de IMDB te zien 🙂

Deze film is (binnenkort) op Blueray en online te krijgen. Het originele Kickstarter project vind je hier.

De trailer van de video kun je hieronder bekijken, je ziet mij op 1:09

En verder

Ik ben blij met deze exposure en wat erg mooi van dit alles is dat je in contact komt met andere enthousiaste retro computer fans. Iedereen heeft wel een interessant verhaal hoe hij of zij in contact kwam met computers. Daarnaast vind ik het ook erg interessant om te zien hoe mensen die nu reeds gepensioneerd zijn nog ontzettend veel, diepe kennis hebben van computers. Dus we gaan lekker door! 🙂

Retrocomputerverzamelaar.nl is onderdeel van TASK4 Studios