Toshiba T1200

Gratis mocht ik deze hebben van iemand. Heeft jaren in een lade gelegen en zonde om weg te gooien. Als ik maar de verzendkosten betaalde dan was het goed. De computer was van zijn vader en kreeg die doorgaans (zoals alle andere computers) van zijn werk.

Computer heb ik aangesloten, ik moest wel een kroonsteentje tussen de voedingskabel zetten, want de kabel was doorgeknipt (dat meldde de eigenaar al). Bij het aanzetten ging de computer even aan en daarna direct weer uit. Dus ik denk dat het te maken heeft met de accu die niet meer werkt. De computer is uit 1987, dus ja de accu zal zeker niet werken. Vreemd genoeg is het vaak bij laptops (en zelfs smartphones) zo dat het pas werkt als de accu enigszins is opgeladen. Dus dat is iets voor in de toekomst. Wellicht kan ik er nog eens continu stroom zetten op de contact punten van de accu, zodat de laptop wel opstart.

Het is een leuk apparaat, deed me wel denken aan de IBM 5140 Convertible.

Schenken?

Update: dit is een computer die mij wellicht het vaakst wordt aangeboden of ik het graag zou willen hebben. Als je zelf eentje hebt en deze zou willen schenken dan zou ik je willen vragen om even iemand anders te zoeken. Ik heb er intussen een aantal en ik zou het mooi vinden als een andere verzamelaar hier blij gemaakt mee kan worden. Blijkbaar is dit een machine die heel vaak is verkocht (waarschijnlijk als werkgerelateerde portable).

Retrocomputerverzamelaar.nl is onderdeel van TASK4 Studios